Главният секретар на МВР Петър Тодоров коментира случая с блъснатото от жандармерист

...
Главният секретар на МВР Петър Тодоров коментира случая с блъснатото от жандармерист
Коментари Харесай

МВР търси защо жандармерист е избягал, след като е блъснал дете

Главният секретар на МВР Петър Тодоров разяснява случая с блъснатото от жандармерист дете на пешеходна пътека в Лозен. 

" Това, което желая да кажа е, че ние в този случай и във всички такива аналогични последващи случаи, подхващаме безкомпромисни и твърди ограничения, които са без всевъзможни преференции по отношение на това, че става дума за чиновници. Провинилите се чиновници носят своята отговорност ", съобщи комисар Тодоров.

" Конкретно в тази ситуация имаме чиновник, който е направил нарушаването. Отнети са му персоналната карта и оръжието, отхвърлен е от служба, почнала е дисциплинарна инспекция. Образувано е и следствено дело. Така безкомпромисно ще постъпваме към всеки чиновник Министерство на вътрешните работи ", добави Тодоров.

" С това желаеме да дадем образец на обществото, че желаеме да не позволяваме такива грозни феномени в нашите редици и ще бъдем безкомпромисни в своята позиция за отстраняването на такива чиновници ", сподели още Петър Тодоров.

" Защо е избягал, се обяснява в хода на инспекцията, само че както виждате чиновниците са го открили в най-кратък период. Съответно са взети всички ограничения, които изброих ", сподели Тодоров.

" Дългогодишен чиновник на Министерство на вътрешните работи е, 54-годишен. Колко години работа има не мога да кажа, само че е дълготраен чиновник. Бил е лидер на автомобил към дежурна част. В хода на инспекцията ще се обясни дали е имал други прегрешения през годините.
Това, което мога да потвърдя без да изпадам в каквито и да било детайлности, че има повдигнати нови обвинявания ", заключи комисар Тодоров.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР